Авторът на Бронзовата къща Пламен Деянов прави интрига като не назовава имената на

...
Авторът на Бронзовата къща Пламен Деянов прави интрига като не назовава имената на
Коментари Харесай

„Бронзовата къща” в София най-сетне е готова

Авторът на „ Бронзовата къща ” Пламен Деянов прави интрига като не посочва имената на политиците в Столичната община, които са го съветвали по какъв начин да заобиколи закона за арт инсталацията си на мястото на някогашния пантеон. Това сподели пред Дарик председателят на комисията по просвета Малина Едрева по мотив завършването на скулптурата от бронз, което закъсня с шест месеца.
 
Едрева добави, че Пламен Деянов отхвърля да е казвал, че е получил такива препоръки, въпреки въввидео от изложба Кунтсхале той ясно да коментира, че някои от ръководещите са му обяснили да не взе участие в публичен конкурс като показа „ Бронзовата къща ” като краткотраен план.Интригата към плана „ Бронзовата къща ” достигна своя пик точно с това видео, в което българинът, работещ от дълги години в Австрия, споделя с подигравка за българската действителност към една модерна арт апаратура, каквато е Бронзовата къща.
 
С решение на Столичния общински съвет, Общината поема ангажимент за защита и осветление на инсталацията. След питане от страна на общинския консултант Венци Мицов към кмета на София Йорданка Фандъкова, излиза наяве, че 95 111 лв. са отишли за укрепване на постамента под „ Бронзовата къща ”. Малина Едрева изясни, че укрепването е било належащо, с цел да може на мястото на някогашния пантеон да има и последващи съоръжения.
 
Едрева сподели още, че откакто видеото е станало известно в медиите, Австрия е траяла да стои твърдо зад „ Бронзовата къща ” и нейния създател. Венци Мицов пък недоумява как проблем с финансирането е бележит като причина за закъснението на плана, до момента в който Австрия пази плана. Най-лошото съгласно него е загубата на публичното доверие.
 
След изявленията на Пламен Деянов, които той въпреки всичко отхвърля, Столичната община няма да взе участие в възможното откриването на проекта от австрийското посолство.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР